Varför ska man unna sig massage?  Jag går själv regelbundet på massagebehandling för avslappning och välmående.

Massage är en behandlingsmetod som är helt utan biverkningar. Kroppen kan dock kännas öm dagarna efter då massagen blir som ett träningspass för musklerna. Jag brukar därför rekommendera att inte träna samma dag som man fått massagebehandling.

Spänningar är den vanligaste indikationen för att massagebehandling behövs. Dessa kan uppstå av en mängd olika orsaker och kan leda vidare till andra problem om man inte tar itu med dem på ett tidigt stadium.

Vid redan uppkomna problem kan det krävas ett antal behandlingar för att komma tillrätta med besvären. Dessa behandlingar måste då genomföras under en relativt kort tidsperiod.

Majoriteten av de som jobbar framför datorer eller med annat statiskt arbete besväras av värk i nacke, axlar, armar eller händer.

Regelbunden massage förebygger och behandlar de arbetsskador som uppkommer vid felaktiga arbetsställningar, monotont och statiskt arbete.

Massage fungerar även som en effektiv anti stressbehandling vilket kan hjälpa mycket i vår stressiga vardag.

Per Henrik Ling grundade det massagesystem som idag kallad Svensk Klassisk Massage.

Genom djupgående knådningar, glidningar och tryck av kroppens mjukdelar löser massagen upp spänningar i kropp, även hjärnan och har även rehabiliterande effekter för själen.

Massagen har flera positiva effekter bland annat:

*mjukar upp bindväv
*löser kramper och låsningar
*ökar lymfcirkulationen
*stärker immunförsvaret
*sänker blodtrycket
*har en lugnande och avslappnande effekt på nervsystemet
*hjälper till att forsla bort slaggprodukter från musklerna
*ger djupare och lugnare andning
*motverkar stress
*ökar koncentrations förmågan
*ökar kroppens välbefinnande

Kraften i massagen ska anpassas efter klientens önskemål. Lugna och rytmiska grepp ger mental och muskulär avslappning samt god töjning av de behandlande vävnaderna. För att sedan massera mer djupgående in i muskeln. Det är viktigt att massera från ursprung till fäste för bästa effekt.

Muskeltryck behandlar triggerpunkter och utförs med massörens tumme eller armbåge. En triggerpunkt är en ömmande punkt i muskeln som projicerar smärta till ett annat ställe på kroppen.

Många har muskler som är spända. Främst i axel och nacke, men även på andra ställen i kroppen. Spända muskler gör att syre och näringstillförseln påverkas negativt. Detta leder till anaerob förbränning och då kommer mjölksyra bildas vilket leder till musklerna spänner sig ännu mer.

Massage bryter denna spända känslan genom att kort sagt, dina beröringsreceptorer går före smärtimpulser och således minskar känslan smärta av massage

En medicinsk massör har genomfört en 14 månader lång utbildning inom svensk klassisk massage, terapeutisk stretching, hot stone-behandlingar, triggerpunkter samt personlig utveckling och avslappningsövningar. Man läser anatomi och fysiologi och jag kan även erbjuda koppningsmassage.

Sportmassage eller spa-massage, du som väljer denna behandling kommer verkligen att slappna av och känna ro i kropp och sinne.

Massage fungerar bra eftersom beröring är läkande. Det ger dig ett ökat välbefinnande, en avkoppling från vardagen och bättre muskelhälsa.

Välkommen att boka tid hos mig. Info@stellarwellness.se

Feel Stellar!