Varför ska man unna sig massage? Jag går själv regelbundet på massagebehandling för avslappning och välmående. Klicka här för att läsa om de olika massagebehandlingar jag själv kan erbjuda!

Massage är en behandlingsmetod som är helt utan biverkningar. Kroppen kan dock kännas öm dagarna efter då massagen blir som ett träningspass för musklerna. Jag brukar därför rekommendera att inte träna samma dag som man fått massagebehandling.

Spänningar är den vanligaste indikationen för att massagebehandling behövs. Dessa kan uppstå av en mängd olika orsaker och kan leda vidare till andra problem om man inte tar itu med dem på ett tidigt stadium.

Vid redan uppkomna problem kan det krävas ett antal behandlingar för att komma tillrätta med besvären. Dessa behandlingar måste då genomföras under en relativt kort tidsperiod.

Majoriteten av de som jobbar framför datorer eller med annat statiskt arbete besväras av värk i nacke, axlar, armar eller händer.

Regelbunden massage förebygger och behandlar de arbetsskador som uppkommer vid felaktiga arbetsställningar, monotont och statiskt arbete.

Massage fungerar även som en effektiv anti-stressbehandling vilket kan hjälpa mycket i vår hektiska vardag.

Per Henrik Ling grundade det massagesystem som idag kallad Svensk Klassisk Massage.

Genom djupgående knådningar, glidningar och tryck av kroppens mjukdelar löser massagen upp spänningar i kropp.

Massagen har flera positiva effekter bland annat:

*Mjukar upp bindväv
*Löser kramper och låsningar
*Ökar lymfcirkulationen
*Stärker immunförsvaret
*Sänker blodtrycket
*Har en lugnande och avslappnande effekt på nervsystemet
*Hjälper till att forsla bort slaggprodukter från musklerna
*Ger djupare och lugnare andning
*Motverkar stress
*Ökar koncentrationsförmågan
*Ökar kroppens välbefinnande

Kraften i massagen ska anpassas efter klientens önskemål. Lugna och rytmiska grepp ger mental och muskulär avslappning samt god töjning av de behandlande vävnaderna. Sedan kan man massera mer djupgående in i muskeln. Det är viktigt att massera från ursprung till fäste för bästa effekt.

Muskeltryck behandlar triggerpunkter och utförs med massörens tumme eller armbåge. En triggerpunkt är en ömmande punkt i muskeln som projicerar smärta till ett annat ställe på kroppen.

Många har muskler som är spända. Främst i axel och nacke, men även på andra ställen i kroppen. Spända muskler gör att syre och näringstillförseln påverkas negativt. Detta leder till anaerob förbränning och mjölksyrabildning vilket leder till att musklerna spänner sig ännu mer.

Massage minskar smärta och den spända känslan eftersom beröringsreceptorer konkurrerar ut smärtimpulser.

En medicinsk massör har genomfört en 14 månader lång utbildning inom svensk klassisk massage, terapeutisk stretching, hot stone-behandlingar, triggerpunkter samt personlig utveckling och avslappningsövningar. Under utbildningen studerar man anatomi och fysiologi.

Massage fungerar bra eftersom beröring är läkande. Det ger dig ett ökat välbefinnande, en avkoppling från vardagen och bättre muskelhälsa. Här kan du läsa om de olika massagebehandlingar jag kan erbjuda!

Välkommen att boka tid hos mig!

Feel Stellar!

Pin It on Pinterest

Share This